א

אלרגיות למזון

אלרגיה למזון - תיאור קליני

אלרגיה למזון הן תגובות נגד מיידות או מושהות לאכילת סוגים מסוימים של מזון. הסימפטומים הנפוצים של אלרגיה למזון הן עיגולים שחורים ונפיחות סביב העיניים, שלשול כרוני, חוסר ספיגה, זיהומים חוזרים ודלקת. מספר האנשים הסובלים ממצב של אלרגיה למזון ואלרגיות אוטופיות גדל בצורה דרמטית בשנים האחרונות. מוערך כי 60% מהאוכלוסייה סובלים מתגובות למזון.

 

אלרגיה למזון - גורמים למצב

מספר רב של ראיות מצביעות כעת על כך שבעיה של אלרגיה למזון וסוגי אלרגיה אחרים, הם תורשתיים. הביטוי של אלרגיות תורשתיות אלו מתגבר ע"י מגנונים כמו מתח, טראומה רגישות או גופנית, שימוש יתר בתרופות וחשיפה לזיהום סביבתי. אי - סדירות של מערכת החיסון יכולות גם הן לגרום למצב של אלרגיה למזון , כמו גם בעיות כפגמים ביחס תאי ה- א וכמות נוגדני ה - LGA עיכול ירוד מאפשר למולקולות אוכל מעוכלות חלקית "לברוח" לאורך מחסום הרקמה הרירית לתוך זרם הדם ולגרום לתופעות אוטואמיניות. אנזים עיכול לקוי וייצור חומצה הידרוכלורית, בעיה של דלקות מעיים, זיהומים במעיים ותפקוד לקוי של הכבד - כולם גורמים תורמים.

 

אלרגיה למזון - תזונה יומית

מומלץ לנקוט בדיאטת אלימנציה על מנת לקבוע את גורמי האלרגיה. דיאטת האלימנציה הסטנדרטית כוללת כבד, עוף, אורז וירקות ממשפחת הכרובים. בהדרגה מוסיפים סוגי מזון, לשים לב לכל תגובה.

 
 
 
תשלום מאובטח, משלוח חינם עם שליח עד הבית בטמפרטורה מבוקרת בכל רכישה באתר 
Blacknet.co.il - בניית אתרים
x