פירות גרגרים והאטת תהליך ההזדקנות
במהלך תהליך ההזדקנות של הגוף נפגעת יכולתו של המוח בשל התהוות של תהליכי חמצון ומצבים דלקתיים שונים, אך כיום ניתן להאט ואף לבלום תהליכים אלו בעזרת פיטוכימיקלים מסוימים המגנים על המוח ומצויים בפירות גרגרים. אותם פיטוכימיקלים המגנים גם על איברי גוף נוספים מצויים בפירות יער כגון: תות שדה בלוברי ועוד. המוח במצבו התקין מסוגל לסלק מתוכו ולמחזר חלבונים רעילים שהצטברו בו, חלבונים אלו פוגעים ביכולת הקוגניטיבית ובזיכרון בעיקר בגיל הזקנה. נוגדי החמצון המצויים בפירות גרגירים עוזרים לפעולת ניקוי ושיקום של המוח, ביכולתם של פיטוכימיקלים להביא לשיפור בחדות המחשבה ולרפא נזקים שכבר נגרמו למוח בשלבים הראשונים כמובן.
פירות גרגרים מגנים על המוח בפני נזקי הגיל
על תחזוקת המוח אחראים תאי מיקרוגליה, אך פעילותם יורדת עם הגיל ולכן הם אינם מתפקדים כהלכה, מה שמאפשר התהוות של שברי תאים ופסולת העשויים לפגוע בפעילות תאי המוח הבריאים. פירות הגרגירים מכילים תרכובות פוליפנוליות בעלות יכולת ריפוי השומרת על פעילות מוח תקינה. מחקר גדול בראשות ד"ר שיבולסה בדק את השפעת התרכובות הפוליפנוליות על המוח. תוצאות המחקר מהוות פריצת דרך בהבנת היכולת נוגדת החמצון ונוגדת הדלקות של הפירות ויכולתם להגן על המוח מפגעי הגיל. במחקר נמצא שאותם פירות בעלי הצבעים העזים יותר (כחולים ,אדומים וכתומים) מכילים כמויות גדולות יותר של נוגדי חמצון. תרכובות אלו מספקות הגנה גם לאיברי הגוף ולא רק למוח.
אומגה ברי - תוסף פירות יער
אין אלו רכיבי התזונה היחידים המגנים על פעילות המוח ולכן חשוב לשלב אותם עם חומצות שומן מסוג אומגה 3. חברת BioCare מציגה מוצר חדשני בשם אומגה ברי המשלב תמצית נוגדי חמצון מפירות יער עם שמן דגים איכותי בעל ריכוז גבוה של אומגה 3.
ד"ר אתי נחשון ph.D נטורופטית
התוויה/מידע זה הנו בגדר כלי עזר בלבד