Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
שיחה על קנדידה בין ד"ר אתי נחשון ועפרה נחמד

שיחה על קנדידה בין ד"ר אתי נחשון ועפרה נחמד

תכנית הרדיו ´לבריאות´ ברשת ב´.

עפרה נחמד: ובחלק הראשון של התוכנית אנחנו אומרים ערב טוב
לך, לנטורופתית אתי נחשון, ערב טוב.
 
ד"ר אתי נחשון: ערב טוב.
 
עפרה נחמד: ואיתך נדבר על אורחים בלתי קרויים, מי הם? למה הם באים לבקר? את מי הם באים לבקר? איך הם חודרים לחיינו וכיצד נגבר עליהם?
 
ד"ר אתי נחשון: קודם כל אורחים, יש לזה קונוטציה חיובית ופה אנחנו צריכות לעשות סדר בבלאגן.
 
עפרה נחמד: כן, אבל עשינו את זה קצת בכדי לגרות את המאזינים...
 
ד"ר אתי נחשון: נכון, הגוף שלנו הופך להיות בעצם מארח יצורים לא סימפטיים לחלוטין. האמת שאצל כולנו הם קיימים. ניתן לומר אפילו שאנחנו יוצאים איתם מבטן אימנו. הבעיה היא עניין של איזון. בעצם מאותו רגע שאנחנו לוקחים אנטיביוטיקה  או סטרואידים או תרופות משהו באותו איזון בין החיידקים הטובים לאותם אורחים בלתי קרויים מופר, ומפה מתחילות הצרות שלנו ועכשיו תשאלי מה זה? אלו יצורים לכל דבר. כשבאים אלי ילדים לטיפול בקליניקה, אני מתארת אותם כמפלצות לכל דבר.
 
עפרה נחמד: את מפחידה אותם?
 
ד"ר אתי נחשון: אין ברירה. לפעמים הם ניזונים מהאוכל שלנו, מהאנרגיה שלנו. הם פרזיטים, פשוט פרזיטים והם גורמים לסימפטומים או לבעיות פיזיות, גופניות ואפילו רגשיות שבהמשך התכנית נדבר על זה ונבין בעצם עד כמה קשה לפעמים לקשור את הבעיה לאותו פרזיט שיושב אצלנו כי כולם מכירים את הנושא הזה אולי בהקשר של בטן.
 
עפרה נחמד: אז את מדברת על מה? על היצורים האלו, איפה הם במעיים?
 
ד"ר אתי נחשון: נכון, המושבה המרכזית והעיקרית זה במעיים ללא ספק. אבל, זה לא נגמר שם. כלומר, במצבים קשים ולאורך השנים הם בעצם עוברים את מחסום המעי ודרך הדם הם יכולים להגיע לכל איבר ואיבר בגוף שלנו. אנחנו פוגשים אותם על העור עם בעיות עור ופוגשים אותם המון באיברי המין הנשיים ובאיברי הרבייה הגבריים ,עייפות , חולשה, עצבנות, אינסוף . בעצם, מה שארצה במהלך התכנית זה שנתאר את הסימפטומים ואיך בעצם נקשור את זה לאורחים בלתי קרויים ולא לדברים אחרים. כמו שהרבה פעמים עושים את הטעות כי הטעויות באבחון פה הן בעצם הבעיה הגדולה.
 
עפרה נחמד: אז כשבא אלייך מטופל עם איזושהי תלונה, איפה זה מתחיל?
 
ד"ר אתי נחשון: הוא יכול לבוא אלי או לנטורופתיות אחרות שבעצם מפוזרות בכל רחבי הארץ. אני עובדת עם נטורופתיות. הוא עובר תהליך תשאול מאוד מאוד מעמיק. זאת אומרת, הרעיון אצלנו בנטורופתיה הוא בעצם לקשור בין כל חלקי הגוף. הוא יכול להתלונן על בעיה בעור ואני בעצם אמצא את הבעיה במערכת העיכול מה שלא יכול לקרות אצל רופא קונבנציונאלי כי הוא ניגש לרופא עור.
הוא עובר תהליך תשאול מאוד מעמיק לגבי ההיסטוריה והרבה פעמים אנחנו נראה בעצם שבעיית העור התחילה לאחר בעיות אחרות. זאת אומרת, תינוק יכול להיוולד למשל עם שלשולים וכאבי בטן בשלבים מאוד ראשונים של החיים. את רואה את בעיות העיכול, את רואה את הריפלוקס. הרבה תינוקות, במיוחד אלה שנולדו בניתוח קיסרי או שלא ינקו, יש להם כבר חסך בשנים הראשונות של חייהם או בחודשים הראשונים אפילו במערך של חיידקים ידידותיים במעיים ולכן, הם רגישים יותר, חולניים יותר בהרבה מקרים, אלרגיים יותר ומאוד קל למנוע את זה דרך אגב, אם כבר בשנים הראשונות אנחנו נשתיל חיידקים טובים במערכת העיכול שלנו.
אצל מבוגרים באמת הבעיות העיקריות שניגשו אלי לקליניקה או לטיפול, זה בעיות עיכול. המון אנשים סובלים מבעיות עיכול ברמה זו או אחרת. כמעט קשה למצוא בן אדם שעבר גיל מסוים ולא תמצאי אצלו את הגזים והנפיחויות ואי סדירות ביציאות ומבחינתי וגם מבחינת החכמים הגדולים והרופאים שביהדות הכול מתחיל ונגמר במערכת העיכול שלנו.
 
עפרה נחמד: זאת אומרת מה שאנחנו מכניסים לפה?
 
ד"ר אתי נחשון: זה גם מה שאנחנו מכניסים לפה, בוודאי. הרבה תרופות גורמות לנזקים במע´ העיכול ואנשים חייבים להיות מודעים לזה, אנשים נוטלים היום הרבה סותרי חומצה, זה מאוד מפריע למערכת העיכול ומאוד מאפשר את התיישבות הקנדידה במערכת העיכול. נטילה של אנטיביוטיקה, סטרואידים והורמונים. כל אחת מהתרופות האלה גורמות לפגיעה במערך החיידקים הטובים וברגע שאין לנו חיידקים טובים שיגנו עלינו, זה מאפשר התיישבות כפי שאמרת של אורחים בלתי קרויים.
 
עפרה נחמד: אמרת קנדידה, תפרטי טיפונת למי שעדיין לא שמע על זה, זה טרנדי עכשיו?
 
ד"ר אתי נחשון: זה לא טרנד, זה כבר המון המון שנים. אני מודעת לנושא הזה ולמדתי עליו רבות באנגליה כבר 15 שנים ובאמת אני בין החלוצות בנושא. גם אני כשנחשפתי לזה לראשונה אמרתי מדובר בסה"כ בפטרייה, מגזימים. אבל, מדובר פה על מגיפה לכל דבר כי מדובר על 86% מאוכלוסייה שסובלים מרמות גבוהות מדי של קנדידה ברמה זו או אחרת. סימפטומטית כמו שאמרתי אם נסתכל על נשים למשל.
 
עפרה נחמד: אמרת נתון של 86% מהאוכלוסייה? מסתובבים עם זה ולרוב זה לא משפיע?
 
ד"ר אתי נחשון: חד משמעית. 86% מהאוכלוסייה זה הנתון, מסתובבים עם זה וסובלים. זאת אומרת, נשים מסתובבות עם פטרת וגינאלית חוזרת ונשנית וניגשות לרופא ולוקחות כדורים ונר ומסתובבות עם תחתונית באופן קבוע בתחתונים וחושבות שזה בסדר אבל זה לא מצב נורמלי. הכאב והצריבה והגרד באזור הזה לא אמורים להתקיים. אנשים מסתובבים עם בעיות עיכול מאוד מאוד קשות כמו שאמרתי ופירטתי, אפילו עם ריח לא נעים בפה וריח גוף לא נעים, זאת פטרייה, זו מעורבות של פטרייה. פטרת על הלשון למשל גם בעיה מאוד נפוצה גם אצל אנשים קשישים.
 
עפרה נחמד: אז איך מאבחנים?
 
ד"ר אתי נחשון: איך אני מאבחנת שאותה אישה למשל שהגיעה עם כאב ראש, בעצם יש לה קנדידה.
 
עפרה נחמד: הקנדידה זה הייצורים האלו?
 
ד"ר אתי נחשון: כן, זו אותה פטרייה, היא נפוצה יותר ,יש גם פרזיטים, יש גם תולעים יש הרבה מיקרואורגניזמים שבעצם יושבים אצלנו בגוף. אם מערכת החיסון שלנו פעילה ותקינה ויודעת לעשות את העבודה שלה היא מפנה אותם החוצה. אם היא לא, הם מתיישבים ומתרבים ו´מתחתנים´ ויולדים מוטציות ולכן קשה מאוד לאבחן אותם ואנחנו צריכים לקחת בחשבון שחבר´ה נוסעים להודו ולדרום אמריקה והם הופכים להיות נשאים והם מביאים לפה לארץ יצורים שלא מוכרים פה במעבדות. מה שקורה, מגיע בחור מתאילנד ומשלשל וכואבת לו הבטן, הוא יורד במשקל, הולך לרופא והרופא שולח אותו לבדיקת צואה והוא אומר לו, אין לך פרזיטים-זה לא שאין לו פרזיטים, אין לנו במעבדות בארץ את היכולת לאבחן את אותו סוג של פרזיטים, הוא לא מוכר ושולחים אותו לגסטרוסקופיה ולקולונוסקופיה ושולחים אותו בסוף הביתה ואומרים לו שיש לו מעי רגיז וזה מתסכל כי הוא ממשיך לסבול. מדובר בסימפטומים מאוד מאוד קשים ועל פגיעה מאוד מאוד קשה באיכות החיים של המטופל. מה שאנחנו מציעים זה איזשהו אבחון קצת יותר נרחב וכוללני וזה תשאול שיכול לערוך שעה שלמה.
 
עפרה נחמד: אז על מה את שואלת?
 
ד"ר אתי נחשון: אני שואלת על מצב מערכת העיכול ועל מצב הרבייה והעור והתזונה שזה חלק מאוד מאוד משמעותי כאן כי מה שחשוב מאוד שנזכור זה שאותם ייצורים ניזונים בד"כ מסוכרים והקנדידה היא פטריית שמרים והיא ניזונה משמרים.
 
עפרה נחמד: ומה הקנדידה אוהבת?
 
אתי נחשון: הקנדידה אוהבת עוגות ועוגות שמרים במיוחד. ממתקים, קוקה קולה וכל דבר שמספק לה סוכר זמין ואותם אנשים יש להם יצר בלתי נשלט למתוק, הם יכולים להיות אנשים שקמים באמצע הלילה ומחפשים מתוק.
 
עפרה נחמד: אז הם לא אשמים בעצם...
 
ד"ר אתי נחשון: הם לא אשמים ואז הם הולכים לדיאטנית והיא אומרת להם מה לאכול. אבל בעצם, הם לא יכולים להיכנס למצב של שליטה על אוכל עד שהם לא יעברו את התהליך הטיפולי הזה שמפנה את אותם יצורים החוצה ומדובר בתהליך טיפולי בכלל בכלל לא פשוט כי אנחנו צריכים להבין שהגוף שלנו זה הבית שלהם לכל דבר. הם לא מתפנים בקלות. קודם כל, מדובר על שינוי בעצם מרחיק לכת.
  
עפרה נחמד: מה זאת אומרת מרחיק לכת?
 
ד"ר אתי נחשון: זה נראה לך אולי סוף העולם אבל במקביל לשינוי התזונתי, כמו למשל: הרחקת קמח לבן, סוכר, הרבה פעמים גם מוצרי חלב, בצקים למיניהם, ממתקים. וברגע שאת מנטרלת את אותו פרזיט אז את מרגישה נפלא. הרבה אנשים שצורכים את המזונות הללו מרגישים עייפות קשה מאוד, נפילת אנרגיה, נפילות סוכר. יכולה לבוא בחורה בת 20 שקמה בבוקר עייפה . אם נסתכל מסביב ונראה למשל את ההדבקה של הציפורניים, זו פטרת. כל ההתפצלות של הציפורניים והעובדה שבנות היום לא מסוגלות לגדל ציפורניים טבעיות זו פטרת ותסתכלי על המימדים בעצם של התופעה ותביני למה אני מדברת על % 86 מהאוכלוסייה.
אז העבודה שלי כנטורופתית היא ליצור את הקשר בין העייפות לבין חוסר השליטה על אוכל לבין תחושות הרעב הבלתי נשלטות. גם אצל ילדים שכשהם רעבים הם צורחים עד השמיים, אילו אותם ילדים בעלי קשיי שינה בלילה. עצבנות, התקפי זעם, את יודעת הרבה פעמים ילדים עם בעיות קשב וריכוז במקום לתת להם ריטלין לא בודקים אולי יש מרכיז נוסף בתוך המערכת שיוצר את כל הבעיה.
 
עפרה נחמד: טוב, אנחנו לא מייעצים, אנחנו רק מעבירים איזשהו ידע מסויים לא לכולם.
 
ד"ר אתי נחשון: תראי, מה שאני מציעה הוא איזשהו הליך נוסף, אבחון אחר, שונה עם איזושהי גישה שהיא קצת יותר פתוחה וקצת יותר נרחבת. קשה למצוא היום מאבחנת דידקטית שתקשר בין בעיות קשב וריכוז למערכת העיכול. והיום קיימים מחקרים ועבודות בכל העולם, מערכת העיכול היא יותר מוח מאשר המוח.
דרך אגב, ישנם יותר מעברים עצביים במערכת העיכול מאשר במוח. לא בכדי היא נקראת המוח הראשון.

עפרה נחמד: וזה אומר מה?
 
ד"ר אתי נחשון: זה אומר שהרבה בעיות במערכת העיכול יגרמו לתופעות שיבואו לידי ביטוי במערכת העצבים.
כמו: עייפות קשה מאוד, נפילות אנרגיה, עצבנות והתקפים זעם אצל ילדים אנשים קשישים ככל שהם מתבגרים עם הגיל מערכת החיסון שלהם נחלשת מן הסתם, כמו מערכות אחרות בגוף ולאותם פטריות או פרזיטים יותר קל להתיישב במערכת ככל שהמערכת נחלשת.
אז הסבל של אנשים מבוגרים הוא יותר קשה. למשל פטריה על הללשון יכולה לגרום למצב שאת לא תחושי שום טעם על הלשון, כל מזון שאת טועמת יש לו טעם של ספוג.
מה שאני בעצם מציעה לאנשים הוא לבוא ולקבל אבחון שונה, אחר ויצירתי יותר לאחר שקיבלתם איבחון ראשוני, ומשם נתקדם הלאה.
הכל נבחן במבחן התוצאה בסופו של דבר.
 
עפרה נחמד: נכון, אז בואי תספרי לי על כמה תוצאות ומקרים שהיו.
 
ד"ר אתי נחשון: הגיעה אלינו למשל אשה שלא מסוגלת לקיים יחסי מין במשך שנים בגלל כאבים וצריבות ובגלל שהרפואה מוגבלת
היא תקבל את אותן נרות ואותם כדורים וזה כבר לא עוזר ומשפיע...
 
עפרה נחמד: השינוי התזונתי בטיפול מיועד לכולם? האם כולם צריכים להימנע מסוכר ומתוקים?
 
ד"ר אתי נחשון: בגדול כן, יש כאלה שזה ימשך אצלם כחודש ויש כאלה חודשיים אל עם טיפול נכון, הייצר למתוק יהיה תחת שליטה תוך יומיים שלושה וזה היתרון. אני רוצה לציין שהמטופלים לא יוכלו לבצע זאת בעצמם ע"י האזנה לתכנית למשל וגם אסור שיבצעו את התהליך ללא הנחיה והדרכה של איש מקצוע מכיוון שברגע שמרעיבים את הפטריה היא הופכת לאלימה יותר. אנחנו במהלך הטיפול מגינים על הגוף מפני הרעלים שהפטריה משחררת ואנחנו משתמשים בפורמולות צמחיות לקטילה של הפטריה מדובר על הליך טיפולי של כשלושה חודשים. העבודה קשה אבל התוצאות מרהיבות. רמת השינוי שהמטופל מגיע אליהם הוא מדהים.
 
עפרה נחמד: אז מה האחריות של המטופל?
 
ד"ר אתי נחשון: עמידה בדיאטה. לפעמים אנו מבקש לעשות שימוש בקונדום במהלך קיום יחסי מין כדי למנוע הדבקה חוזרת בקרב בני זוג. זה מעגל שלא נגמר. תראי, קנדידה למשל ברחם יכולה לגרום לעקרות, יש המון זוגות שלא מצליחים להיכנס להריון ולמרות שהם עוברים המון בדיקות לא מוצאים להם שום דבר. קנדידה בהוויה שלה כפטריה אוהבת להתיישב במקומות שהם חמים ולחים כמו: הרחם, הפרוסטטה והאשכים אצל גברים. היא יכולה לפגוע אנושות באיכות של הנוזל זרע ויכולה לפגוע אנושות באיכות של האשה להיכנס להריון.
 
עפרה נחמד: ומה הסימפטומים אצל גברים?
 
ד"ר אתי נחשון: פטרת קשה בציפורניים. ישנם גברים שמגיעים לקליניקה אם "שלוש קומות" של ציפורניים ברגליים, באמת יש מראות קשים. פטרת על כף הרגל, גזים ונפיחויות, כרס לא פרופורציונאלית בקרב אנשים בעלי מבנה גוף רזה, עייפות, ירידה באון ובחשק המיני וריח והפרשה לא נעימה בשתן.
 
עפרה נחמד: אצל גברים ונשים ביחד?
 
ד"ר אתי נחשון: גם גברים וגם נשים.
 
עפרה נחמד: מה זה אומר להשתיל חיידקים ידידותיים, "האורחים הטובים"?
 
ד"ר אתי נחשון: נכון, "האורחים הטובים" שהם חלק בלתי נפרד ועיקרי של מערכת העיכול שלנו. אנחנו מדברים הרבה על חשיבות מערכת החיסון ו70% ממעכת החיסון מתקיים במעיים ומי שמבצע את העבודה במעיים אלו אותם חיידקים טובים. תראי יש המון תכשירי חיידקים טובים, אני ממליצה לא לקנות את אלה שעומדים על המדף מכיוון שאלה צריכים להיות חיידקים חיים שנשמרים באופן סטרילי ובקירור. החיידקים צריכים להיות מאוד פעילים כדי לפעול נגד הקנדידה. הם צריכים להיות מגזע מאוד אמין, מתחילה פשוט "מלחמת עולם" במעיים בין הטובים לרעים. ובאותם ימים ראשונים של הטיפול יש ריאקציות לא קלות למטופל, אך מבחינתי זה תהליך יפה של ניקוי הגוף. את ממש רואה את הפסולת שיוצאת מהגוף, אם ביציאות, אם דרך העור, אם בהפרשות. המטופל מתבקש לרשום את כל מה שעובר עליו. ואנחנו יושבים אחרי שבועיים, מאבדים את האינפורמציה וזה נותן לי אינדיקציה לגבי מה קורה אצלו בגוף וממשיכים הלאה.
 
עפרה נחמד: איך רואים את המלחמה הזאת?
 
ד"ר אתי נחשון: המון קולות ורעשים מהבטן, הפרשות גוף עם ריחות לא נעימים וזה נהדר כי לפסולת אסור להישאר בגוף. במידה והיא תישאר בגוף היא תגרום למחלות. אז בכל הליך טיפולי עמוק וראוי מופיעות תופעות בשלב הראשון שנראות כמו הרעה ולאחר שבוע עד עשרה ימים את מקבלת מטופל  אחר. השינוי הוא מאוד גדול בכל הרמות.
 
עפרה נחמד: הוא נשאר קיים השינוי הזה.
 
ד"ר אתי נחשון: קודם כל הטיפול ימשך שלושה חודשים, גם אם המטופל ירגיש טוב אחרים שבועיים, אני לא סיימתי את הטיפול. זה שיהיה ברור. יש נטייה היום באינטרנט למכור טיפול נגד קנדידה ב 20 יום או ב 10 ימים וזו שרלטנות לשמה. מדובר כמו שאמרתי ביצורים אינטליגנטים ושרדנים והמלחמה לא פשוטה. להיפטר מהפטריה לוקח זמן וכוח ועבודה אבל זה בהחלט שווה את המאמץ.
 
עפרה נחמד: ד"ר נחשון, רציתי לשאול מיהם המועדים לפורענות?
 
ד"ר אתי נחשון: הקנדידה תתקוף קודם כל את כל אלה שיש להם מערכת חיסונית חלשה או בעלי כשל במערכת החיסונים כמו חולי סרטן ואידס במקרה הקיצוני. בנוסף, קשישים וילדים. ילדים, בגלל שהם מקבלים המון אנטיביוטיקה וקשישים בגלל שהמערכת החיסונית שלהם נחלשת. אבל כמו כל אויב הקנדידה תתקוף באותם צמתים בחיים בהם אנחנו נחלשים, או שיש לנו הרבה בעיות ומרגישים באיזושהי תחושת לחץ מתמשכת. כמו כן, אנשים שהתזונה שלהם קלוקלת ויש הרבה כאלה. מגיעים למשל מטופלים ששותים כל היום קפה עם קרואסון ובערב אוכלים סנדביץ´ וככה נראה אורח החיים שלהם ואז הם בעצם ניזונים מסוכרים, בצקים ושמרים והקנדידה משגשגת במצבים האלה ואז עייפים ותשושים ולא מבינים למה ומנסים להילחם בזה ע"י שתיית קפה ומחפשים את האדרנלין שיגיע מהקפה להוא לא מגיע. יש כאלה שצורכים המון סוכר על הבוקר בשביל האדרנלין, אבל אנחנו צריכים להבין שסוכר על הבוקר זה נפילת סוכר שעתיים אחרי. הנושא של התזונה הוא מאוד משמעותי ובלתי נפרד מהטיפול בקנדידה.
 
עפרה נחמד: הוא משמעותי לכולנו.
 
ד"ר אתי נחשון: נכון, וקודם כל כרפואה מונעת, אבל לגבי המקרים של המטופלים שתיארתי, שינוי תזונתי בלבד אינו מספיק, הוא לא יביא את ההקלה ולכן חשוב מאוד לשבת עם בעל מקצוע ולהתייעץ.
 
אנחנו ב-BioCare מעמידים לרשות המטופלים צוות של נטורופתיות והייעוץ ניתן ללא תשלום.
 
 
ד"ר אתי נחשון ph.D  נטורופטית
 
 
התוויה/מידע זה הנו בגדר כלי עזר בלבד
 

True


צור קשר

לקבלת ייעוץ נטורופתי חינם צרו קשר




תשלום מאובטח, משלוח חינם עם שליח עד הבית בכל רכישה באתר.

ISOישראכרטויזהמאסטר קארדפייפאל
 

Blacknet.co.il - בניית אתרים
x